torstai 23. marraskuuta 2017

Ristiriitainen perjantai

Perjantaina 24.11. 17 vietetään "Älä osta mitään päivää" 
ja sama perjantai on  "Musta perjantai" eli Black Friday, joka puolestaan houkuttelee ostamaan vaikka mitä.
Kuvakkaappaus http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/musta-perjantai-pelastaa-marraskuun-black-fridayn-juuret-ovat-yhdysvalloissa/776887/
Olen kirjoittanut kolme vuotta sitten tästä samasta perjantaista. Nyt tuntuu, että Black Friday on paljon ärhäkämpi, se hyökkää esille jokaisesta tuutista, kukaan ei voi välttyä tietämästä mikä perjantai on tulossa. Monella yrityksellä on koko viikko yhtä mustaa tai ainakin perjantaista sunnuntaihin. Tarjouksia on paljon, hyviä ja huonoja, mutta nyt voi tosiaan saada edullisesti sen tavaran joka vielä eilen oli 60 % kalliimpi.
Kuvakkaappaus  http://alaosta.fi/
 Pystytkö pitämään pääsi kylmänä? Käy lukemassa asiasta lisää Luontoliiton sivulta.

Black Friday -päivää yritykset mainostavat ennen kaikkea verkossa. Alunperin  päivä on lähtöisin Yhdysvalloista, jossa se on vuoden suurin yksittäinen ostospäivä. Lue lisää Wikipediasta.
Suurin osa tarjouksista on kohdistunut elektroniikkaan. Alla kolmen kilpailevan yrityksen otsikointi. Kuvat eivät kuitenkaan toimi linkkeinä.
Verkkokauppa.com
Power, joka tuli myös Hämeenlinnan jokunen päivä sitten
Gigantti
Varmaan kaikki kaupat ja kokonaiset kauppaketjut ovat  mukana. Ihmiset saadaan liikkeelle vuoden pimeimpään aikaan ostamaan tavaraa itselleen ja joululahjoiksi. Tästä se varsinainen joulumyynti taitaa alkaa.
Kumman sinä valitset? Ostospäivän vai Älä osta mitään päivän? Lähdetkö mieluummin ulos kävelemään kuin kauppoihin shoppailemaan?

Jätetään kysymys ilmaan ja katsotaan ikkunasta ulos. Tänään on ollut voimakas tuuli ja luntakin on tuiskuttanut sen verran, että lumeen saa tehtyä jalanjäljet. Näihin tunnelmiin.
Postaus 45/100
Olen muuten muuttanut tavoitetta yksipuolisesti eli antanut itselleni luvan kirjoittaa 100 postausta ennen kuin Suomi täyttää 101 vuotta. Aikaa siis on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti